Детството на всяко едно дете, а и Вашето навярно, е преминало в безброй весели игри, четене на детски книжки и гледане на така любимите ни анимационни филмчета. Несъмнено те са ни помогнали да развием своето въображение още от ранна възраст. Всеки от нас е искал да притежава супер сили, да е приказен герой, принц или принцеса. 

Това е само една от малкото причини, вдъхновили ни да се влюбим в тези красиви картинки и да искаме да носим дрехи с техния образ, независимо от възрастта ни. 

Именно тези забавни щампи правят и детските дрешки толкова сладки и привлекателни.

Още с избора на комплектите за изписване, родителите предпочитат весело изображение на някое мече или зайче. А след това с израстването на детето провокират интереса му към тези необикновени картинки. 

Интересът към тях се засилва още повече, когато привлечем вниманието на детенцето с думите:“Виж, кученце! Точно като на блузката ти!”. И така тази блузка вече не е просто блузка, тя става специална с това първо изображение запечатало се в съзнанието на Вашето дете. 

В момента разнообразието от детски дрехи санимационни герои е голям. Но най-популярни сред децата са филмчетата – Пес патрул, Маша и Мечока, Прасето Пепа, Замръзналото кралство, Светкавицата Маккуин и др. Да не забравяме и всички супер герои, които са все така любими и дават супер сили на малчуганите. Затова интересът към детските дрехи с щампи от тези анимации е най-голям. 

Защо анимациите са впечатляващи за децата?

Детските филмчета са цветни, забавни и весели. Идеята на приказните герои е да учат и забавляват най-малките. Затова често в простите на пръв поглед реплики се открива важен смисъл. 

Дори много специалисти препоръчват на родителите да гледат филмчета с децата си. Така  ще имат възможност да ги научат на ценности като им обясняват защо любимият герой постъпва по определен начин. И по този начин ще ги научат на важни социални умения като приятелство, лоялност и съпричастност.  

Например героите от Пес Патрул учат най-малките на задружност, упоритост при преодоляване на препятствията, работа в екип и оказване на помощ в беда. А героините от Замръзналото кралство, показват колко е важно да овладееш чувствата и емоциите си, да обичаш и да можеш да простиш. 

Особено впечятляващи за децата са фимлчетата със супергерои като Спайдърмен, Супермен, Батман и други. От тях те научават, че не е нужно да имаш супер сили, за да бъдеш смел, безстрашен и да имаш голямо сърце.

Точно възхищението, което героите пораждат у децата, ги кара да им подражават. Не само в социалните им качества и добродетели, но и често искат детски дрехи с техните изображения.  

Не на последно място, анимациите са идеален начин за разпускане и стимулиране на чувството за хумор. Филмчета като Том и Джери събуждат изобретателността на всеки малчуган за нови пакости. 

Защо да зарадвате децата си с детски дрехи с любимите герои?

Сега си представете каква радост е за всяко едно дете, когато бъде облечено в детски дрехи с  изображението на любимия герой. Да може да се припознае с него.  Тези първи моменти на осъзнат избор от страна на децата е незабравим. 

Но дори и при детските дрехи, синьото се свързва повече с момченцата, докато розовия цвят - с момиченцата. Интересно е, че през последните години има лека промяна в тенденциите. В момента сивия и зеления цвят са предпочитани за детски дрехи за момченца, а лилавото и жълтото за момиченца. 

Детските дрехи с щампи на животни – кученца, котенца, меченца, са все още любими на родителите, докато на децата фаворити са Мики и Мини маус, Том и Джери и героите от Мечо Пух.

През летния сезон предпочитани от малките момиченца са детските дрешки с картинки на еднорози, а момченцата залагат на динозаврите и количките. При по-големите дечица интересът вече е фокусиран към героите от книжките, детските приказки и филмчета. 

Тук е моментът да Ви препоръчаме някои от най-актуалните модели детски дрехи от лятната ни колекция.