Откриването на качествени, удобни и красиви детски дрешки е едно от най-големите предизвикателства, пред които се изправят родителите. Децата растат с впечатляваща скорост, обичат да преоткриват света и да изследват всичко около себе си. Често това е причина за появата на скъсвания и зацапвания по дрешките. Някои от тях са толкова големи, че се налага да бъдат заменени с нови.

Подмяната на гардероба им е неизбежна. Децата се нуждаят от нови дрехи през цялото време и това може да повлияе сериозно на семейния бюджет.

Чудите се как да се грижите правилно за детските дрешки? А знаете ли, че правилното им третиране започва още с избора в магазина? В тази статия ние от БГ Дрешки ще Ви разкрием на какво трябва да обърнете внимание при купуването, прането, сушенето и гладенето на дрехите за Вашите деца.

Качеството на детските дрешки е от значение!

През последните години финансовата криза, покачването на цените и инфлацията принуди много семейства да се опитват да оптимизират максимално своя бюджет. Родителите се насочиха към детски дрехи с ниски цени. За съжаление, много магазини предлагат предимно стоки, произведени в Китай. Тези продукти може да Ви изглеждат като добра инвестиция, но при многократно пране и носене се износват само за няколко месеца.

Да, обувките и дрехите лесно могат да се изцапат или скъсат, когато децата си играят навън или вкъщи. Детските дрешки, произведени от висококачествени материали, са не само издръжливи, но и не избеляват след многократно пране. Щампите им не се напукват, а цветовете си остават ярки и изразителни дълго време.

Качествените материи от памук притежават голяма здравина и плътност. Дори детето Ви да падне, дрешката запазва целостта си.

Не забравяйте и, че децата имат много деликатна и нежна кожа. Некачествените дрешки могат да предизвикат раздразнения, обриви и алергии. От друга страна, качествените материали осигуряват на децата мекота и ненадминато удобство.

Прането е ключов момент!

Много малко хора обръщат внимание на обозначенията на етикета. Те са важни, защото всички дрехи са произведени от различни материи. Някои от тях са по-деликатни и се нуждаят от специална програма или се перат на точно определена температура.

Не бива да прекалявате с честота на прането!

Разбира се, ако дрешките са мръсни или са носени няколко дни, време е да ги сложите в пералнята. Не е нужно да добавяте към тях яке или жилетка, носени само за няколко часа и не са замърсени. Оставете ги настрана за по-късно и по този начин ще ги съхраните в перфектно състояние по-дълго време.

Много важно условие и да разделяте цветното от бялото пране. Дори да използвате цветоулавящи кърпички, няма 100% гаранция, че белите дрехи ще си останат бели.

Ако нямате бебче, не е нужно да перете на много високи градуси. Въпреки това, нужно е да обърнете внимание какви материи ще перете. Например - памучните дрехи се свиват, ако се перат при много висока температура.

Друг важен момент е изборът на прах и омекотители.

Експертите препоръчват да се насочите към специализираните прахове, подходящи за деца. Тяхната формула е специално разработена и не съдържа аромати и алергени, които биха раздразнили кожата.

Експертите препоръчват да заложите на специализираните прахове, подходящи за деца. Те нямат аромат и формулата им не съдържа силни химични вещества и алергени, които могат да раздразнят кожата.

Допълнително предимство е, че детските прахове са предназначени за деликатни дрехи и се грижат по най-добрия начин за тъканите.

А Вие как перете дрехите на децата си?

Не пропускайте да споделите в коментарите и да препоръчате праховете, от които сте останали доволни. Следете нашия блог, защото много скоро ще продължим темата.

Не пропускайте да разгледате и нашия онлайн магазин. В него ще откриете нашата актуална колекция от бебешки и детски дрешки.