Остават броени дни до любимия празник на всички малки и вече пораснали пакостници. 1-ви юни е много повече от международен ден на детето. Това е ден на безгрижието и свободата за малките приключенци, които преоткриват света и възможностите, които им предлага. А за нас – родителите, той дава възможността да добавим много цвят и веселие в ежедневието на нашите деца.  

А Вие избрахте ли перфектния подарък за своето дете? Ако все още не сте открили подходящ, не се притеснявайте! В тази статия ние, от БГ Дрешки, ще Ви запознаем с идеите на специалистите и ще добавим няколко интересни предложения от родителите. 

А знаете ли каква е историята на 1 юни?

Всеизвестен факт е, че този ден се чества в много страни по света. Всъщност, това е един от най-старите международни празници. Води началото си от далечната 1925 година, когато в град Женева се състояла Световна конференция за децата. 

На нея обсъдили проблемите, които последвали от Индустриалната революция и световните войни. Много деца били лишени от основните си човешки права и принуждавани да работят във фабриките. Установено било, че много от тях били недохранени и живеят в лоши условия. Промяната започнала с решението на участниците в конференцията - да не забравят никога нуждите на най-малките и 1-ви юни бил избран за международен ден на детето. 

Историята не дава информация защо било решено да се отбелязва точно на тази дата. Някои твърдят, че идеята била взаимствана от китайския фестивал на лодките-дракони, който през същата година бил посветен на сирачетата. 

Днес, някои страни го празнуват през юни, други през ноември, но целта винаги е била една и съща. Да насочим вниманието към децата и да им осигурим всичко необходимо, за да изживеят едно безгрижно и красиво детство. 

Какво да подарите на детето си? 

Когато става въпрос за празници като 1-ви юни, Коледа, Нова година и рождени дни, повечето деца имат вече подготвени списъци с желания. Това може да Ви насочи в правилната посока, но ако искате да бъдете оригинални, добра идея е да се отдалечите от стандартните играчки като кукли за момиченцата и колички за момченцата.

Преди да тръгнете по магазините обърнете внимание на пол и възраст, любими цветове, герои, анимационни филмчета и мотиви. 

Какво да подарите на детето си за 1-ви юни?

Специалистите Ви препоръчват:

  • Настолни игри, съобразени с годините – креативни, забавни и дори щури. На българския пазар ще откриете все по-голямо разнообразие от детски настолни игри с оригинален сюжет или представящи любимите приказки по един нов и интересен начин. 
  • Хоби занимания – съчетайте полезното със занимателното. Ако детето Ви едва сега преоткрива твореца в себе си, добра идея е да му предложите различни възможности за изява. В зависимост от възрастта му можете да се насочите към книги за оцветяване, рисуване по номера, с мъниста, комплекти за бродиране, плетене, скрабукинг, квилинг и много други. 
  • Активити кутии – все повече издателства и производители Ви предлагат интерактивни начини да научите детето си на нови неща, докато играе. Например все по-популярни са кутии с карти с букви от азбуката, животни и много други. 
  • Книги – повечето родители не знаят как да насърчат децата си да четат. Но тук специалистите споделят, че най-добрия начин е да им подарите книги. За по-малките е препоръчително да изберете визуално привлекателни книжки с картинки. Заложете на ярки цветове, красиви илюстрации и любимата тема. За по-големите е добре да се придържате към интересите им – фентъзи, хумор, мистерия и т.н. 
  • Материали за рисуване – изкуствата и занаятите развиват пространственото мислене и възприятията на децата. С наближаване на лятото, може да помислите как да направите обикновеното рисуване още по-занимателно, като го преместите на открито или в двора. Интересна идея е да заложите на боички за текстил и заедно да създадете нещо уникално. 

Какво споделят родителите?

* Историята, която ще Ви споделим е истинска, но от съображения за сигурност името е сменено. 

Ивайла Петрова ни сподели:

„ Дълго време умувах какво да подаря на дъщеря си. Вкъщи е пълно с играчки, които не поглежда и затова с баща й решихме да й подарим незабравимо изживяване. Записахме я на детски лагер, където цяла седмица ще играе сред природата, ще спортува и дори ще може да язди. Надяваме се да й остане скъп спомен, който да пази дълги години до сърцето си”.

А Вие направихте ли своя избор? Не забравяйте, че в нашия онлайн магазин ще откриете голямо разообразие от детски дрешки и аксесоари на най-добрите български производители. 

Свържете се с нас на телефон: 0878 188 477 и ние ще Ви помогнемс консултация или професионален съвет.