Кръщенето е семеен празник, който е изпълнен с много емоции и очакване. Това е традиция, която ние, като християни, със силата на вярата сме съхранили през годините в своя бит. Според обичаите, кръщенето обикновено се прави преди първата година на детето или, докатое  още бебе. В днешно време много малко хора се придържат към тази норма.

За съжаление, пандемията с Covid-19 допълнително ограничи възможностите на родителите да отпразнуват този специален и значим момент. Много семейства предпочетоха да заложат на сигурността и да изчакат по-подходящ момент!

И ето, че той дойде! Започваме пролет 2022 година с падане на мерките и ограниченията! Идеалният момент да поставите истинското начало на земния път на Вашата рожба.

В тази статия ние от БГ Дрешки ще Ви представим нашите комплекти за кръщене и ще Ви споделим как те могат да направят кръщенето на Вашето дете по-специално.

Обърнете внимание, че списъкът с необходимите неща за кръщенето не е стандартен. Всяка църква има свои собствени желания, но във всеки списък присъстват няколко основни артикула. Това са голяма свещ, кърпа за свещеника, хавлия за детето, бутилка, която се пълни с олио и кутийка, в която се поставя кичур от косата на детето.

Според традицията свещеникът трябва да измие ритуално ръцете си. За целта Вие трябва да му дадете сапун и малка хавлия с размер 30 на 50 сантиметра.

За децата до 1 годинка трябва да предвидите хавлия с качулка или не. Хавлиите с качулки са с размер 80 на 80 сантиметра и могат да предложат по-голямо удобство на Вашето дете в този важен момент.

За децата над 1 годинка трябва да вземете подходящ халат или голяма хавлия. Ние от БГ Дрешки можем да Ви предложим детски халати за кръщене с уникален дизайн и най-доброто качество.

Не забравяйте да вземете и  1-2 малки хавлии за кръстниците. Ние можем да Ви предложим специално изработени за Вашите кръстници хавлии, които ще им останат специален спомен.

И не на последно място, трябва да подготвите обувки и дрехи за малкото ангелче. В нашият сайт ще откриете разнообразие от красиви и качествени комплекти за кръщене.

- дрешки -

Освен стандартните комплекти за кръщене, ние  Ви предлагаме и сетове за кръщене с бродерия. Те могат да бъдат персонализирани по Ваш дизайн и желание.

Всички хавлии, халати и сетове са изработени в България и ние Ви гарантираме, че с тях Вашето малко ангелче ще се чувства невероятно на своето кръщене!

Не чакайте последния момент, за да изберете подходящ комплект за кръщене! Свържете се с нас на телефон: 0878 188 477 и нашите консултанти с удоволствие ще Ви помогнат да направите най-добрия избор.