За бъдещите родители, всички малки неща изглеждат толкова очарователно и сладко като избора на обзавеждане за стаята, декорации, кошара и бебешки дрешки. Но, понякога малките детайли са не само красиви и цветни, но и важни за комфорта на Вашето бебче. 

Ние – от БГ Дрешки, сме родители също като Вас и знаем, че най-емоционалният и щастлив миг е да прегърнете детето си за първи път. Затова сме си поставили за цел да Ви помогнем да му осигурите най-доброто удобство и качество. 

В тази статия ще обърнем внимание на един фактор, който често остава на заден план, а именно – материята на дрешките. Ще разгледаме органичния памук и ще отговорим на въпроса дали той е най-подходящ за чувствителната бебешка кожа.

Какво прави кожата на бебетата толкова чувствителна?

Според проучвания кожата на бебетата е 5 пъти по-тънка от тази на възрастните. Има няколко причини, поради които тя е по-деликатна от тази на по-големите деца и възрастните. 

Казано просто – клетките са по-малки и все още недоразвити. Най-горният слой – кожната бариера, не се развива напълно, докато децата не навършат 2 години. Това я прави много по-чувствителна към триене и най-малкото дразнене може да създаде дискомфорт. 

Кожата не е в състояние да поддържа необходимите нива на влага, защото е по-абсорбираща. Тя е и по-податлива към сухота, раздразнение и е по-малко способна да защитити бебето от замърсители и дразнители в околната среда. 

Неслучайно кожата на бебета е често суха и по-податлива към образуване на обриви. При новородените най-срещаните са от топлина, химикали, аромати, бои и перилни препарати. Тези дразнители могат по всяко време да раздразнят кожата и да доведат до сухота и образуване на червени петна и обриви. 

В някои случаи бебчето може да получи раздразнение и от дрешките, които носи, заради по-твърди шевове или неподходяща материя. 

Защо видът на материята е от значение? 

Голяма част от това, което децата абсорбират в тялото си, се случва чрез кожата. Кожата е най-големият орган, който защитава и помага за регулиране на телесната температура и има много важни функции. Въпреки че новородените имат същия брой слоеве кожа като възрастните, техният епидермис е прекалено неразвит и се състои от много по-малко клетки. 

Затова бебетата, особено кърмачетата, са особено чувствителни към токсични химикали и пестициди. Въздействието им е по-голямо по време на бременността и до навършване на 2 години. Предвид размерите на тялото им и по-пропускливата им кожа, те са изложени на много повече дразнители от възрастните. Допълнителен риск е, че се намират в етап от развитието си, в който постоянно слагат нещо в устата си. 

Бебетата са по-уязвими и, защото все още се развиват и са по-малко способни да разграждат или елиминират химикалите, абсорбирани в тялото. Процесът на тяхното развитие е деликатен и лесно може да бъде нарушен. 

Имайки предвид всичко това, е много важно да обръщате голямо внимание при избора на бебешки дрешки, кърпи, хавлии, спално бельо и дори одеяла. Съветваме Ви никога да не пренебрегвате описанието на продуктите и винаги да се информирате каква е материята и дали е подходяща за новородени. 

Когато става въпрос за козметика, в продуктите за чувствителна кожа се избягват силни химикали и аромати. Докато при дрехите е трудно да разберете с какво са били обработени тъканите при производството на платовете. 

Тъканите, които докосват нежната бебешка кожа, също могат да бъдат източник на дискомфорт и дразнене. Повечето платове често се третират с индустриални химикали и оцветители, за да се получи уникалния им цвят или мотив. 

В случая, най-добрият вариант е да се насочите към материи като памук или органичен памук.

Защо да изберете бебешки дрешки от органичен памук?


Защо Ви препоръчваме бебешки дрешки от органичен памук?

Биологичното земеделие е много безопасно и екологично. Органичният памук се отглежда без използването на вредни пестициди, хербициди и синтетични торове. Това спомага за защита на околната среда, включително въздуха, водата и почвата. Методът на отглеждане е по-безопасен за природата, отколкото стандартния памук. Използва се по-малко енергия и вода. 

Още при отглеждането си, той не съдържа токсични химикали и това се запазва и при производството на тъканите. Този материал се изработва по специална технология, в която отново не участват агресивни химикали и пестициди. 

Следователно, тази материя може да намали риска от получаване на раздразнения и обриви. От него, незащитената бебешка кожа не може да абсорбира вредни вещества, които да предизвикат негативна реакция. 

Бебешките дрешки от органичен памук са идеален избор и за Вашето дете! Той е хипоалергичен и не съдържа дразнители. Обгръща кожата в нежност и мекота, което осигурява на Вашето дете неповторимо изживяване и комфорт. 

Има високо дишащо качество, което спомага за регулиране на телесната температура. Това предотвратява прегряването и спомага за поддържане на нормална температура. По този начин избягвате изпотяването и получаването на топлинен обрив. 

Бебетата също могат да имат раздразнена и зачервена кожа около устата, причинена от прекомерно лигавене. Това може да се причини и от повтарящо се действие на изтриване на храна, лигавене или повръщане. Съветваме Ви да изберете лигавници и кърпи от органичен памук, за да се погрижите за своето малко слънчице без дразнене.

Какви са предимствата на органичния памук?

В Интернет пространството ще откриете множество статии за органичния памук. Общото между тях е, че всички признават неговите ненадминати мекота и качество. Той осигурява нежно докосване върху кожата, което го прави идеален за бебешки дрешки. 

За разлика от обикновения памук, органичният има по-дълги влакна. Те са подбрани ръчно и с внимание към всеки детайл, за да се изработят здрави, качествени и меки тъкани. 

Когато става въпрос за бебешко облекло, издръжливостта е от първостепенно значение. Ключови проблеми, които трябва да се вземат предвид са: новородените много лесно се цапат и често повръщат част от храната си. Тези нормални събития, могат не просто да изцапат дрехите, а да ги съсипят, ако не са от подходяща материя. 

Органичният памук притежава голяма здравина и издръжливост. Можете да ги перете често, без да виждате видими следи от износване.  Така дрехите на Вашето дете ще изглеждат невероятно, като в деня, в който сте ги купили. Освен това ще издържат при всякакви ситуации.

Защо да изберете бебешки дрешки от органичен памук?


Бебешките дрешки от органичен памук са:

 • Нежни за чувствителната бебешка кожа.
 • По-лесни за изпиране и почистване на петната.
 • Издръжливи и дълготрайни.
 • Изискват по-малко грижи, благодарение на структурата на тъканта.
 • Биоразградими.
 • Подходящи за различни температури.
 • Отвеждат влагата и потта.
 • Без мирис и хипоалергични.
 • Задържат топлината през зимата и запазват хладината през лятото.
 • Дишащи и добре абсорбиращи
 • Произведени с високи стандарти за качество.

А Вие обръщате ли внимание на  материите?

Споделете с нас в коментарите на статията. И не забравяйте – в онлайн магазина на БГ Дрешки винаги Ви предлагаме качествени продукти на най-добрите български производители. Не пропускайте да разгледате нашите бебешки дрешки от органичен памук. 

Свържете се с нашите консултанти на телефон: 0878 188 477, ако имате въпроси или се нуждаете от професионален съвет.