Съдържание:

  1. Защо трябва да обърнете внимание на дрешките?
  2. Материята
  3. На какво друго да обърнете внимание?
  4. Можете ли да предвидите правилния размер?
  5. А Вие направихте ли своя избор?

Първите няколко дни от живота на Вашето бебче са не само вълнуващи, но и изпълнени с много стрес. Това са моменти, които ще искате да съхраните завинаги близо до сърцето си и да помните всяка една подробност. Всичко е от значение – от това как се чувствате след раждането до комплекта за изписване, с които ще представите мъничето на семейството си.

Ние – от БГ Дрешки, сме родители също като Вас и вече сме минали по този път. И ще Ви споделим, че всеки път, когато се стигнеше до напускане на болницата, това беше най-специалният миг за нас.

Вярваме, че изборът на подходящите дрешки може да допълни това преживяване и да го направи още по-незабравимо. Затова искаме да Ви помогнем да отпразнувате новия живот и началото на пътя Ви като родители.

В тази статия ще Ви помогнем да се подготвите за изписването и ще Ви запознаем със съветите и насоките на специалистите.

Как да изберете комплект за изписване на бебе?

Защо трябва да обърнете внимание на дрешките?

Най-добрите дрешки за новородено са удобни, меки и лесни за обличане и събличане. В идеалния случай става въпрос за комплект в един стил, който включва различни елементи, в зависимост от сезона. Например, през зимата – аксесоари като шапка и топло одеялце са идеални, защото ще предпазят бебчето от суровите условия.

За да направите правилния избор, вземете предвид следните фактори:

Сезонност

Бебетата не могат да контролират телесната си температура. Затова е важно тяхното облекло да им помага да поддържат подходяща температура на тялото. Общото правило е, че новородените се нуждаят от един допълнителен слой в сравнение с по-големите деца.

Обърнете внимание на главата и краката на бебето, особено през по-студените месеци. Ако комплектът, който Ви е хванал окото, няма подходяща шапка и чорапи, потърсете такива, които ще му подхождат. Най-важното е бебчето Ви да бъде добре защитено и да се чувства комфортно по пътя от болницата до дома Ви.

Размера и начина на обличане

Когато избирате комплект за изписване, е важно да изберете не само подходящия размер, но и дрешките да са удобни за Вашето мъниче. Това означава, че трябва да се обличат лесно, без да го притесняват и да се налага да правите сложни маневри, за да му ги сложите.

Затова повечето комплекти съчетават пелена с вата, подходяща за сезона, гащеризонче, боди, шапка, лигавник, ръкавички и терлички. Гащеризоните и бодитата са идеалните дрешки за новородено. Те са изключително лесни за обличане и осигуряват нужната мекота, комфорт и не ограничават движенията му.

Как да изберете комплект за изписване на бебе?

Материята

Това е един от най-важните фактори, когато става въпрос за дрешки за бебчета. Българските производители се стремят винаги да Ви предлагат най-доброто качество, а на бебчетата Ви – ненадмината мекота и удобство. Затова материите са 100% памук или органичен памук. Те са антиалергични и имат свойството да регулират телесната топлина, така че да осигурят прохлада през лятото и топлина през зимата. Освен това, са нежни към деликатната детска кожа и осигуряват по-добра свобода на движенията.

Всички наши комплекти за новородени са изработени от супер меки памучни платове. С тях Вашето бебче ще се чувства прекрасно, а Вие ще сте спокойни и щастливи, че можете да запаметите този специален миг.

Практичност

Не търсете прекалено сложни дизайни с много тюл за момиченцата или трудни за обличане комплекти за момченцата. Оптимално е даизберетекомплект, който включва дрехи, подходящи за различни времеви условия. Например - бодита с копчета на предната страна или пелени с велкро закопчаване, красива и стилна рокля за момиченцата и други.

Не забравяйте – комплекът трябва да бъде красив, но и функционален.

На какво друго да обърнете внимание?

Въпреки че комфортът и практичността са от първостепенно значение, не забравяйте и за визуална привлекателност на комплекта за изписване. Можете да изберете комплект с нежни пастелни цветове, сладки принтове или класически и елегантни модели. Важно е да се уверите, че комплектът отразява Вашата индивидуалност и се адаптира към специалния момент на изписването.

Изберете комплект, който е с високо качество и издръжливост. Внимателно проверете шевовете, закопчаванията и обработката на материалите. Тъй като комплектът ще бъде използван в първите месеци на бебето, е важно да е издръжлив  на многократно пране и употреба.

Вземете предвид времетона годината, в което ще се изписва бебето. Ако е студено, осигурете топли и пухкави дрехи, допълнени с шапка и ръкавици. Ако е топло, изберете леки и дишащи материи, които ще предпазят бебето от прегряване.

Не забравяйте да се насладите на процеса на избор и да изберете нещо, което отразява Вашата любов и грижа към бебето.

Как да изберете комплект за изписване на бебе?

Можете ли да предвидите правилния размер?

Купуването на дрешки за изписването може да изглежда лесно, но понякога може да се окаже истинско предизвикателство. На прегледите, следящият Ви лекар Ви казва ориентировъчно размерите и килограмите на детето, но ако е минало време от последната консултация може да има минимални разлики.

Въпреки това, най-подходящо е да заложите на размер за новородено, освен ако не знаете със сигурност, че има голяма разлика в килограмите.

Ако все пак се притеснявате, вземете два последователни размера. Така ще имате сигурността, че дори бебчето Ви да е малко по-голямо ще имате красиви дрешки за изписването му.

Преди всичко се забавлявайте да пазарувате за първото облекло на бебето. Намерете нещо, което обичате, и се насладете на този важен момент. Скоро ще отведете детето си у дома и това е повод за празнуване, така че не се стресирайте.

Вашето мъниче ще изглежда очарователно, независимо какво изберете.

А Вие направихте ли своя избор?

Разгледайте нашия онлайн магазин и поръчайте любимия си комплект за изписване още ДНЕС! Свържете се с нас на телефон: 0878 188 477, ако имате нужда от професионална помощ или съвет.